• De nummer 1 voor ondernemers
  • De scherpste zakelijke leasetarieven
  • Online zo geregeld
Online Zakelijke Lease
  • (030) 750 86 70

Familiebedrijf en ondernemers in hart en ziel

Wij zijn Terberg Leasing Online. Het online kanaal van de leasemaatschappij Terberg Leasing. Die op haar beurt weer onderdeel is van de Terberg Group. Vanaf 1869 zitten wij in de wereld van mobiliteit. Wat begon als hoefsmid is nu een internationale groep van bedrijven.

Wij komen uit een familie van ondernemers en veel van onze klanten herkennen dat in ons. Zij zijn ook ondernemers of werken bij ondernemende organisaties. Het is ons doel om de klanten in beweging te brengen en te houden door onze innovatieve mobiliteitsoplossingen. Dat doen we als ondernemers onder elkaar. We gaan zelf ook altijd verder. Verder dan u verwacht. Want net als onze klanten hebben wij een hekel aan ‘stilstand’. Letterlijk. Maar ook figuurlijk.

Het leasen is voortgekomen uit onze voormalige auto dealerschappen en verhuur van auto’s. Toen er ruim 45 jaar geleden vraag ontstond naar langdurige verhuur hebben we leasing ‘uitgevonden’. Langdurige inzet van nieuwe auto’s inclusief alle services. Autorijden zonder zorgen en dat is het nog steeds. Alleen gaan wij steeds een stapje verder dan alleen leasen. Wij leasen namelijk aan ondernemers en die vragen ondernemende oplossingen voor hun mobiliteit. En dat… vinden wij nu weer een uitdaging.

Mobiliteitsoplossingen die een ondernemer passen!

Leer ons team kennen

Ontdek Terberg Leasing

 

Onze rijke geschiedenis

Het jaar 1869

history-1869

Johannes Bernardus Terberg

begint een smederij in het Utrechtse dorp Benschop. In de eerste decennia van zijn bestaan breidt het bedrijf uit met een benzinepomp en rijwielhandel.

Het jaar 1970

history-1956

De leasemaatschappij

Terberg Leasing wordt door Wim Terberg opgericht. Vanaf dat moment is Terberg toonaangevend in het leasen van een personenwagen voor zakelijk gebruik.

Het jaar 2016

history-2016

Vernieuwde website

wordt gelanceerd. Een platform volledig gericht op de ondernemer die zijn mobiliteit snel en gemakkelijk wil organiseren. Online zo geregeld.

Ons blog

Is hogere bijtelling plug-in hybrides zegen of gemiste kans?  

Het aandeel zakelijke rijders met een plug-in hybride is de laatste Jaren substantieel toegenomen. De milieuwinst blijkt in de praktijk namelijk tegen te vallen. De auto’s zijn minder zuinig dan verwacht en mensen met een hybride leaseauto rijden veel vaker op brandstof dan elektrisch. De tegenvallende resultaten zijn voor de overheid reden om de fiscale voordelen voor de plug-in hybrides terug te schroeven. Vanaf 1 januari 2017 stijgt de bijtelling. Voor auto’s die wel volledig elektrisch zijn, blijft het verlaagde tarief van 4% van toepassining. Niet iedereen is rouwig om de beslissing van de overheid. De strengere fiscale regels voor de plug-in hybrides kunnen de zakelijke automarkt in 2017  juist een boost geven, denkt voorzitter Steven van Eijck van de RAI Vereniging. HIj verwacht dat er door de hogere bijtelling in 2017 weer meer ruimte komt voor een stuk gezonde concurrentie. Van Eijck: “Zakelijke rijders zullen weer meer gaan kiezen tussen alle merken en modellen. Dat is positief. Voor een nieuw kabinet ligt nog wel de opdracht om de bpm verder af te bouwen omdat deze nog altijd erg marktverstorend werkt en auto’s onnodig duur maakt.” De hogere bijtelling op de plug-in hybrides heeft dus mogelijk een positief effect op de zakelijke automarkt. Blijft de vraag of het een verstandig besluit is om de bijtelling te verhogen. Misschien voldoet de plug-in hybride nog niet helemaal aan de verwachtingen. Maar we kunnen als overheid en ondernemers ook kijken hoe we mensen kunnen stimuleren om het maximale uit hun hybride te halen. Voor het milieu, maar bijvoorbeeld ook om te besparen op de brandstofkosten van het wagenpark. Dus in plaats van mensen te ontmoedigen (door een hogere bijtelling) mensen aanmoedigen om de hybride slimmer te gebruiken en laten we dan eens kijken wat het effect is.’
Lees meer »

Mobiliteit voor ondernemers

Wij bieden je zorg en zekerheid

Terberg Leasing is een familiebedrijf met meer dan 45 jaar ervaring in leasing. Als een van de tien grootste leasemaatschappijen van Nederland bieden wij oplossingen voor leaseauto´s, wagenparken, bedrijfswagens, mobiliteitsbudgetten en meer.

Terberg Leasing BV 45 jaar